Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling  van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur

Dry Needling gebruikt een ‘droge'(dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry Needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op zogenaamde ’triggerpoints’ die kort gestimuleerd worden.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. Er kan bijvoorbeeld lage rugpijn zijn vanuit een bilspier.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen. Dry Needling werkt direct in de spieren en is geen ‘energie’ behandeling.