Osteopathie is een veilige en effectieve behandelmethode en kan herstel bieden bij verschillende soorten klachten. Daarnaast kunnen klachten worden voorkomen door laagfrequent regelmatig het lichaam te behandelen, net als een auto die regelmatig naar de garage moet voor onderhoud.

Osteopathie is een holistische, manuele onderzoeks- en behandelmethode. Het is een veilige vorm van geneeskunst waarbij met de handen het lichaam wordt onderzocht en behandeld met als doel een oorzaak te vinden voor uw klachten. Om gezond en zonder klachten te kunnen functioneren, is het belangrijk om allerlei structuren beweeglijk te houden in het lichaam. Structuren zoals spieren, gewrichten, bloedvaten, zenuwen, de ademhaling en het lymfesysteem.

Een osteopaat weet welke organen en lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopatische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt de pijn.

De osteopaat onderzoekt en behandelt het hele lichaam met de handen. De verschillende systemen die elkaar kunnen beïnvloeden zijn:

  • het viscerale systeem (dat zijn de inwendige organen zoals hart, longen, maag, darmen en lever)
  • het pariëtale systeem (dat is het bewegingsapparaat zoals ons skelet, de gewrichten, spieren, pezen en banden)
  • het craniosacrale systeem (de schedel, de hersenvliezen en ruggemergsvliezen en heiligbeen)

Een behandeling door een osteopaat zorgt vaak voor grote opluchting en ontspanning.

Voor wie is osteopathie geschikt?

Osteopathie kan op alle leeftijden worden toegepast en is een veilige en relatief zachte behandelmethode.
Baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen, alle leeftijdsgroepen kunnen worden behandeld.